Definitie budget: een methode om zich zowel zorgen te maken vóór men geld uitgeeft dan erna.


Laatst vroeg er mij een nogal aëro-dynamisch uitziend meisje van ons promo-team: “Heb jij soms een vaste vriendin?”. Antwoord: “Ik heb daarvoor geen budget.” Ze ging dan maar wat verderop flyers uitdelen, hopende dat haar volgende gesprekspartner iets meer zou voldoen aan het profiel van de stabiele huisvader…

 

Eigenlijk heb ik voor niets een budget; niet voor een nieuw paar sokken, niet voor die CD die ik al heel lang hebben wou en zeker niet om naar de Grand- Prix in Spa- Francorchamps te gaan kijken. Hoe kan ik voor zulke dingen nou een budget hebben? Ik heb amper budget voor een nieuwe set slicks, voor nieuwe remschijven en om de allerlaatste crash te kunnen betalen (lees afbetalen).

 

“Wat een sport!” Dat zeg ik zo vaak tegen mezelf. Ook “Altijd wat hé.” loop ik de hele tijd te mompelen in onze tent. Maar ja, ik wou nu persé autopiloot worden, een goed autopiloot dan nog. Ben nu 12 jaar bezig en leef nog steeds van een uitkering. Onvoorstelbaar toch? Gelukkig zit er toch wat progressie in en slaag ik er in om met het ‘Van Hover Concept’, een op autosport gebaseerd marketing-concept, elk seizoen het budget te verdubbelen en ja, ik ben er trots op! Hoe zou je zelf zijn als je je racebudget het ene jaar van 10FL naar 20FL ziet gaan, het jaar daarop naar 40FL enzovoort haha!

 

Dit seizoen had ik het in de First Division goed voor mekaar moeten hebben. Een flinke dosis pech, de meest gekke technische problemen en de ene crash na de andere (als ik op niemand bots, botst er wel iemand op mij) beslisten er echter anders over. Het is alsof de Godin van de Tarzanbocht mij eerst wil laten voelen wat pijn is. “Alsof ik daar zelf nog niet ben achtergekomen!” sta ik dan luidkeels te roepen aan het end van het rechte stuk. Het enige wat mij dit seizoen nog niet is overkomen is dat er bij het uitrijden van de pits een piano op mijn helm valt! Nou, ik zit er op te wachten.

 

Maar nee, ik geef het niet op en dat zal ik ook nooit doen. “Lang is de weg vanuit de hel naar het licht...”

 

In elk geval weer een pak bijgeleerd dit seizoen. Ook leuk waren de drie podiumplaatsen voor eigen publiek en sponsors in Zolder.

 

De sponsors…, ze moesten eens weten dat de glimlach van onze hostessen speciaal is bedoeld om hun hand te laten afglijden naar hun…chequeboekje! Mijn eigen glimlach functioneert niet meer zo goed. Het menselijk gelaat kan 7000 uitdrukkingen produceren. Dat is wetenschappelijk bewezen. Vlak na mijn laatste crash, toen ik ergens in een hoekje kroop, heb ik er zo’n 6999 laten zien, behalve de glimlach…, die spaar ik voor de Godin van de Tarzanbocht als ze mij nog eens met lonkende blikken in haar onmetelijke en alles verzwelgende grindbak zuigt maar ik op het laatste moment, als ik al achteruit aan het glijden ben, de eerste versnelling inschakel, vol gas geef, net uit de grindbak blijf en gedecideerd mijn weg vervolg naar mijn eerste blijde en langverwachte overwinning…

 

Jürgen Van Hover - Formule Ford rijder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: