Waarom heeft België zo een hoog begrotingstekort?


 

Regelmatig lezen we in de media berichten over begrotingstekorten en budgettaire zwarte gaten. Veel mensen vragen zich af hoe politici er telkens in slagen om slechter met het huishoudbudget om te gaan dan een gemiddeld gezin. Regelmatig worden er allerlei meningen geventileerd. Het maakt geen verschil maar het lucht op. De media belichten het probleem vanuit velerlei invalshoeken, maar tot de kern van de zaak komt het nooit, zoals het een schijndemocratie beaamt.

Het is nochtans simpel, maar daarom niet minder hallucinant. Onze politici, waarvan wij denken dat ze betaald worden om de schuldgraad onder controle te houden, doen opzettelijk het tegenovergestelde! Ze worden hiertoe aangespoord door het internationale bankenkartel. Schulden brengen namelijk veel op, ook bij een lage rente.

De wereldwijde schulden zijn, sinds de kredietcrisis met 40% gestegen. Dit terwijl een teveel aan schulden juist de oorzaak was van de bankencrisis.

Oplopende schulden zijn een eenvoudige en aloude strategie van grootbanken om hun machtspositie te vergroten tegenover een gezin, stad, land of continent. Eenmaal de schuld groot genoeg, doet de schuldenaar nagenoeg alles wat de schuldeiser wil. Van het doorvoeren van dubieuze wetten om bevriende bedrijven van het bankenkartel (bijvoorbeeld uit de farma- en voedingssector) te bevoordelen, tot het versoepelen van het justitieapparaat om de door het bankenkartel gecontroleerde georganiseerde misdaad vrij spel te geven. België is, door zijn centrale ligging en interne verdeeldheid, zeer ontvankelijk voor dergelijke invloeden. Vandaar dat onze noorderburen hun zaakjes beter op orde hebben; er heerst een minder sterke verwevenheid tussen de georganiseerde misdaad en de politiek, zoals bij ons via de Parti Socialiste, waar elke traditionele partij dan weer haar karretje aanhangt om te kunnen delen in macht (lees commissies).

Iedereen blij, de kiezer weet niet beter; daar zorgen de media wel voor.

Het via de media doorduwen van hypes zoals we nu zien met de klimaathype, die intussen wereldwijd 1,3 miljard Euro opbrengt, per dag, past in hetzelfde scenario van machtswellust en van supranationale controle, waartoe Europese instellingen zich lenen. Europa is niet meer dan een bank met veel klanten. De theorie van de mens gerelateerde opwarming van Aarde werd destijds en nu nog gesponsord door grootbanken. Vraag het maar aan Al Gore en zijn volgelingen, als ze niet te druk bezig zijn met hun geld te tellen.

En natuurlijk valt er aan schulden veel te verdienen. In het verleden werden bijvoorbeeld oorlogen, die massa’s geld kosten, gefinancierd door banken. Oorlogen werden veelal zelfs gestart op initiatief van banken. Hitler bijvoorbeeld werd met rust gelaten toen hij enkele landen met grote goudreserves binnenviel. Hij moest namelijk nog aan een pak herstelbetalingen voldoen. Daaraan voldeed hij trouwens tot in 1945, dit terwijl hij vocht tegen o.a. de Amerikanen wier banken hem tegelijkertijd jarenlang gesteund hebben. Dergelijke perversiteiten troffen we aan tijdens de meeste oorlogen. Ook in ons land liggen er woelige tijdens in het verschiet, hoe zou dat toch komen... 

En dan is het uiteindelijk tijd voor de wederopbouw en u mag eens raden wie er klaar staat om te helpen… Zo herhaalt zich al eeuwenlang dezelfde cyclus van vernietiging en wederopbouw.

Maak u dus niet langer druk over onze politici en het gat in de begroting. Alles is op voorhand al bepaald, alle lege tv-debatten ten spijt. Wij draaien er natuurlijk wel voor op, dat is de bedoeling. Ook op dat vlak niets nieuws onder de zon.

Koop daarom af en toe wat fysiek goud en stop het goed weg. Er komt immers altijd een tijd waarin het u of uw kinderen zal helpen, want ooit komt de stoelendans ten einde.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: