2 overwinningen in Spa!

Afgelopen weekend zetten we mooie resultaten neer na 2 ongelooflijk spannende races.

Ik reed naar een 2de en derde 3de plaats Benelux algemeen en won 2 keer in klasse B.

In klasse B rijden normaal gentlemen drivers, maar dit jaar schreef iedereen zich in deze klasse in, daar, door het samenvloeien met de Franse Porsche Cup, je verplicht bent alleen te rijden als je A-rijder bent. Als je dus met 2 piloten bent (die dus elk één race afwerken), ben je verplicht om in klasse B mee te doen, aangezien enkel daar je punten worden verdubbeld als je maar één race van de twee rijdt. Tenzij je budget hebt om alleen te rijden natuurlijk. Dat was nu het geval maar dat is nog niet zeker voor alle races van het seizoen. Porsche Cup is nu eenmaal enorm duur.

Dit alles maakt dat het niveau in klasse B een pak hoger ligt dan vorig jaar. Er was zelfs niemand die in klasse A uitkwam. Echter op het laatste moment beslisten Dylan Derdaele en Yannick Hoogaars om de Belcar te laten voor wat het is en toch mee te doen in de Porsche Cup. Zij opteerden echter wel om in de A-klasse mee te rijden.

Een hele uitleg, maar noodzakelijk want veel mensen snapten er niets meer van.

In het algemeen klassement Frans en Benelux samen, werden we 10de en 11de. Niet slecht, daar het veld uit 30 identieke wagens bestond waarvan 17 voor de Benelux. Het niveau is, met de Fransen erbij, nog een pak hoger dan vorig jaar en het is dan ook haast onbeschrijflijk hoe hard het gaat. De top 3 neemt de Raidillon zelfs vol gas…

De kwalificaties verliepen niet zoals verhoopt daar ik in drie bochten (Raidillon, Stavelot en Blanchimont), een nieuwe rijtechniek moest onder de knie krijgen om nog sneller te kunnen gaan, aldus onze data-analist en ex-kampioen Formule Ford. Tijdens de race echter heeft dit zijn vruchten afgeworpen. De video die we nu aan het monteren zijn, zal prachtige beelden opleveren. Met de start van race 1 profiteerde ik van een crash met onder andere Koen Wouters en in de eerste ronden pakte ik nog enkele plaatsen. Hierdoor kwam ik van de 18 naar de 10de plaats met een hele meute snelle Fransmannen in mijn spiegels, maar ik heb iedereen 30 minuten aan een stuk achter kunnen houden. In race 2 had ik een leeglopende linker achterband en ging ik telkens helemaal dwars de Raidillion op. Hierdoor viel ik van P2naar P3 algemeen Benelux maar pakte toch nog de overwinning in klasse B. Ik deed hiermee een goede zaak voor het B-kampioenschap, waar ik aan de leiding sta. Ik kreeg ook nog een extra punt voor de snelste ronde in wedstrijd. Algemeen Benelux sta ik 2de achter Dylan Derdaele.  Afgelopen zaterdag stond ik nationaal in Het Laatste Nieuws. De races worden ook uitgezonden op Motors TV vanaf 14 mei, twee weken lang! (kijken op motorstv.com bij Carrera Cup France)

Volgende race: 11 – 12 juni in Spa. De Vip van Porsche was weer dik in orde.