Verslag 24u Zolder: een tranendal...


Beste,

Afgelopen weekend was op zijn minst avontuurlijk te noemen.

Enkele uren voor de start van de 24h van Zolder, merkten ze bij team Speedlover op dat de motorriem beschadigingen vertoonde. Na verdere inspectie bleek dat er een breuk was in een bevestigingsgat van de motorriemspanner. Dit werd in sneltempo gerepareerd, maar nam toch nog enkele uren in beslag, zodat we de grid walk misten en we vanuit de pits moeten vertrekken. Dit was niet zo erg, daar dit geen verschil uitmaakt in een 24-uursrace. Mijn eerste stint verliep goed en ik zette nagenoeg dezelfde tijden neer als onze uiterst sterke concurrenten in de GT-klasse.

Maar toen gebeurde net niet het allerergste. Na anderhalf uur wedstrijd, ging een van onze piloten iets te wijd in de moeilijke en snelle L.Bianchi bocht, en raakte zowel rechts als links de bandenstapel. Als bij wonder kon de piloot nog verder rijden tot in de pits en werd de auto toch nog gerepareerd. Twee uur later vervolgden we al terug de wedstrijd, maar de race was verloren. We konden enkel nog uitrijden, wat we ook deden in een incidentloze rest van de race. We kenden niet het minste probleem, wat zeer uitzonderlijk is tijdens een etmaal race. Ook alle piloten, zowel Bruno Vermeeren, Pieter Ooms als Olivier Dons, zetten goede en constante tijden neer. Een plaats in de top 4 in de GT klasse had er dus ingezeten, maar dat zijn de gekende vijgen na Pasen. De L.Bianchi is de moeilijkste bocht van het circuit, en elke piloot met veel of weinig ervaring, komt er eens zichzelf wel eens tegen.

Er waren ook positieve dingen. Het race-team kreeg een mooiere uitstraling door onze nieuwe S.air pitboxstand met live-onboard videostreaming, onze Porsche was een van de mooiste wagens van het veld en in onze exclusieve VIP met een prachtig zicht op het circuit, werden er heel wat contacten gelegd in een aangenaam culinair kader.

Met sportieve groeten,

Jürgen Van Hover

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: