Raceverslag Porsche Cup 2019 Round 2 Zolder DTM


Beste autosportliefhebber,

Afgelopen weekend werkten we 2 superspannende races af in de Porsche Carrera Cup Benelux. Ik eindigde een keer 4de en een keer 7de, na een klein incident. In de 2de vrije training had er iemand een gesprongen waterdarm, waardoor we, door de opkuis van de vuile piste, slechts 10 minuten hebben kunnen testen. Dit was voor ons een serieuze handicap, daar de directe concurrentie reeds komen testen was de weken ervoor.

Bovendien hadden ze, op dringende vraag van de DTM-organisatie, de curbstones aangepast in 3 bochten. Ik pleit daar al jaren voor en kreeg telkens veel kritiek, maar als de DTM komt, dan kan ik allemaal snel geregeld worden… Hierdoor was je niet langer verplicht om zeer hard over de curbs te gaan in de chicane, maar in de Gilles Villeneuve en de Jacky Ickx-bocht kon je er nog over rijden, wat ik dan ook deed. Doch, dit bleek de auto te onstabiel te maken. Dit zie je niet op de data of videobeelden, waardoor ik te lang heb vastgehouden aan deze rijstijl en daarmee tijd verloor. De kwalificaties vielen hierdoor wat tegen.

In race 1 stond ik pas 7de op de grid en in race 2 vertrok ik als 5de. Ik nam echter in race 1 een goede start en kwam als 4de door. De snelle Loek Hartog pakte mij echter snel terug met een bijna-kamikaze actie, waardoor ik een flat spot had tijdens het aanremmen van de Gilles Villeneuve-bocht. Dit zou mij de rest van de wedstrijd parten spelen en ik heb in elke remzone en bocht moeten vechten om geen tijd te verliezen. Ik kon mijn positie behouden en ging als 5de over de meet. Loek Hartog kreeg echter 5 seconden penalty aan de broek wegens een jump start ,waardoor ik toch nog mooi 4de werd.

In race 2 nam ik alweer een goede start en kon ik Xavier Maassen pakken in de 1ste linkse. In een gevecht liep ik alweer en flat spot op, maar drie kwart van de race kon ik Xavier, na vele spectaculaire momenten, achter mij houden, maar dan gebeurde er iets in de snelle bocht boven de tunnel. De achterkant brak plots uit en ik ging bijna aan 170km/u de muur in. Op de data en beelden zagen we niets speciaals en mogelijk kreeg ik een tikje, maar ik kan het vooralsnog niet bevestigen. Ik kon de auto nog net houden, maar verloor tijd. Ik werd links ingehaald voor de Rea-bocht en moest remmen op het vuile gedeelte. Ik blokkeerde mijn wiel met de flatspot en schoof rechtdoor. Ik verloor jammer genoeg 2 plaatsen en kwam als 6de over de meet.

We zijn op de live streaming het meeste in beeld geweest van allemaal en het was een prachtige race!

Bekijk onze video op deze site!

We werken verder en op naar Zandvoort op 8 en 9 juni.

Met sportieve groeten,

Jürgen Van Hover

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: