Overwinning in Zandvoort, maar straftijd....


Beste,

 

In Zandvoort kenden we een van de avontuurlijkste weekends in jaren!

 

Al in de kwalificatie ging het (eindelijk eens) goed. Ik klokte af met een 2de tijd algemeen. Enkel de supersnelle en WK Porsche Supercup-piloot  Alexandre Jouannem moest ik voorlaten. Het had nochtans niet veel gescheeld want ik werd gehinderd in mijn snelle ronde.

 

Maar dan begon het: de andere piloot op de wagen ging in zijn kwalificatie voor race 2 van de baan en onze Porsche raakte vrij zwaar beschadigd. Er restte ons maar 2 uur voor de race… Met een ploeg van 10 man slaagde team Speedlover erin om de auto net op tijd klaar te krijgen. Echter was de poort om de baan op te rijden al dicht en moest ik door ‘pitbox 0’ en na allerlei hindernissen langs de pitstraat de baan op zien te geraken. Gelukkig kreeg ik groen licht en kon ik net op tijd de startgrid vervoegen.

 

Met de start had Jouannem een probleem en die vertraagde plots (zijn knopje van de speedlimitor stond nog aan…). Ik kon hem niet meer ontwijken en reed met volle snelheid achteraan op de auto in. Hij vloog keihard de muur in en ik had wonder boven wonder geen schade, behalve een kapotte bumper. Ik reed van start tot finish aan de leiding in won de race met ruime voorsprong. De auto was niet eens uitgelijnd, hadden we geen tijd voor.

 

Maar dan kwam de koude douche… Ik kreeg een straftijd van 10 seconden omdat ik tijdens de herstart (na de crash van Jouannem) de safetycar ben gepasseerd voor de safetycar-lijn… Officieel werd ik dus derde. Ook niet slecht maar ik kon er natuurlijk niet mee lachen. Voor het kampioenschap doe ik echter een goede zaak, want ik eindigde alsnog voor mijn grootste concurrenten, die dezelfde straf hadden gekregen. Het zal duidelijker worden in onze video…

 

In elk geval hebben we eindelijk iets kunnen laten zien in zeer moeilijke omstandigheden. Zo heb ik tijdens de vrije training pas 2 keer 5 ronden gereden omdat ik de auto moet delen.

 

Tot snel!

 

Met sportieve groeten

 

Jürgen Van Hover

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: