Verslag 24h van Zolder 13-08-2022


Beste,

De 24h van Zolder was dit jaar een heel bijzondere editie. Vreugde voor sommigen maar tranen voor velen. We vertrokken vanop de tiende plaats op de startgrid.

In de superpole, waarbij je maar één outlap en één ronde krijgt om een tijd te zetten, was het voor team Speedlover, dat niet over bandenwarmers beschikt, onmogelijk om het beter te doen. Ook al omdat we moeten opboksen tegen teams die het 4-voudige spenderen dan wij. Het is een oud zeer, maar des te meer een verdienste voor de prestaties die we in de race hebben neergezet. Want na de start schoof John De Wilde meteen door naar de 4de plaats en kon die ook lang vasthouden. Helaas vertrokken we met iets te hoge bandendrukken, waardoor we een plaatsje terugvielen. Kort daarna kwam het tot een kleine aanrijding waardoor John 5 plaatsen verloor en dus terechtkwam in zijn oorspronkelijke positie.

Na een safetycarprodecdure waarbij je soms wat tijd kan verliezen of juist goedmaken, lagen we tweede en even later, zelfs eerste algemeen. We bleven in de top-6, ook toen we de nacht ingingen. De race werd maar liefst drie keer stilgelegd wegens zeer zware crashes, gelukkig zonder erg voor de piloten.

Toen de zondag de zon opkwam, nam ik het stuur over om het gat tussen P6 en P5 te dichten. Ik verkleinde het van 2 minuten naar 25 seconden en we lagen virtueel 5de daar de Porsche van Belgium Racing, die later derde algemeen zou worden, achter stond op ons wat betreft de pitstops, en dus telkens veel eerder moest binnenkomen dan wij. Op de Porsche in 4de positie lagen we slechts 1 ronde achter en 2 ronden op de Porsche die derde lag.

Maar om 9u30 kwam het spijtige nieuws dat onze auto in de zandbak zat na een contact met de bandenmuur. Bleek dat een remschijf was gebroken tijdens het aanremmen van de Gilles-Villeneuve-chicane. De exacte oorzaak is moeilijk te achterhalen omdat, door de impact, ook de remschijf achteraan gebroken was, samen met de ophanging vooraan en achteraan links en ook de linker aandrijfas. Wat brak er eerst? Feit is dat tijdens het remmen de auto plots naar links afweek. Het is uitzonderlijk dat er iets afbreekt, zeker bij een nagelnieuwe Porsche 992, maar het gebeurt. De teleurstelling was dan ook groot, maar wat was het weer een avontuur.

De VIP was alvast weer geslaagd, daar we waarschijnlijk de mooiste en beste locatie hadden van allemaal, onze grid-girls mochten er zijn en we hebben ons in elk geval in de kijker gereden. Volgende keer zijn we er weer bij!

Met sportieve groeten,

Jürgen Van Hover

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: