Porsche Cup Benelux Round 2 Zolder


Beste,

 

Afgelopen weekend gingen we als 5de over de meet. Tijdens de vrije trainingen op donderdag en zaterdag reden we nochtans de derde tijd, maar op het moment dat we nieuwe banden monteerden voor de kwalificatie ging het langs geen kanten en zetten we dezelfde tijd neer dan met oude banden... Nieuwe banden geven de eerste 3 ronden meer grip maar toch had ik blokkerende voorwielen. We onderzoeken nu of dit met afstelling, rembalans of rijstijl te maken heeft. Ook was er een rode vlag situatie in de 2de kwalificatie- ronde waardoor alles wat door elkaar geschud werd. Ik kwam niet verder dan een zesde tijd.

 

Tijdens de wedstrijd nam ik op de koop toe een slechte start. Er zit veel speling op het koppelingspedaal waardoor ik die wat had laten opkomen. Toen ik gas gaf bleef de auto mooi op zijn plek, maar toen ik tot tegen de begrenzer ging (maximum toerental dus) bolde hij plots vooruit, waardoor ik moest herpakken en net toen gingen de rode lampen uit.

 

Max Van Splunteren die 2de lag,  crashte in de 2de bocht en ik joeg toen een halve wedstrijd op de 4de plaats maar kon er toch niet bij.

 

Het niveau blijft maar stijgen in de Porsche Cup en alle records worden gebroken. De sterke man van het moment is Peter Hoevenaars, die even snel was in de karting dan… Max Verstappen. We werken verder en tot binnenkort!

 

Met sportieve groeten,

 

Jürgen Van Hover

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: