Crash in Spa, liggende op P3 algemeen!


Beste,

 

Afgelopen weekend zetten we mooie resultaten neer, maar tijdens de race mocht het niet zijn.

 

Al in de vrije training reed ik naar een 5de tijd algemeen.

 

Er waren maar liefst 37 deelnemers (Benelux + Centraal Europese Porsche Cup), waarvan enkele deelnemers uit de Porsche Supercup (= wereldkampioenschap). Tijdens de kwalificatie ging het goed in de eerste ronde met een tijd van 2:26:20, maar in de tweede ronde vloog er een koplamp uit de zitting en die bengelde voor mijn gezichtsveld; ik zag niet meer waar ik moest insturen. Jammer, want een 2:25 had er zeker ingezeten. Toch meer dan een seconde gewonnen tegenover de vorige keer. Op de startgrid vertrok ik als 10de algemeen en 3de in de Benelux.

Net voor de start begon het lichtjes te regenen en we stonden natuurlijk allemaal op slicks… Ik kwam goed weg en lag na drie

 

bochten al derde algemeen. Toen gebeurde er achter mij een zwaar ongeval op de Raidillon en werd de safetycar op de baan gestuurd. Tijdens de herstart kwamen we met 2 naast elkaar in Les Combes en werd ik plots hard aangetikt. Ik ging rond en werd gelukkig niet geraakt door het aanstormende peleton. Ik kon mijn weg vervolgen, maar de race was naar de vaantjes. Ik eindigde 13de algemeen.

 

Toch heel veel positieve reacties gekregen De race wordt uitgezonden op Motors TV, Sport 10 en Sport 40. Er werd hiervoor zelfs een extra onboard camera in onze auto geplaatst. Onze eigen video met spectaculaire beelden volgt.

 

Volgende afspraak in Zandvoort op 25-26 juni.

Met sportieve groeten,

Jürgen Van Hover

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: