Verslag Porsche Carrera Cup Benelux 2022 Zolder


Beste,

 

Vorig weekend bleek bijzonder avontuurlijk te zijn. Door een late beslissing had ik tijdens de vrije trainingen geen auto, daar die nog in Le Mans zat, voor een race aldaar. Dat wilt zeggen dat ik meteen de kwalificatie moest afwerken zonder ervaring in de nieuwe Porsche 992. Ik probeerde eerst op oude banden zoveel mogelijk ronden af te werken om dan nieuwe banden te monteren. Voor een tweede set nieuw rubber was er geen tijd meer. Op de koop toe kenden we net voor de aanvang van de kwalificatie een resem technische problemen. Ik kon de rembalans niet instellen, cruciaal bij een racewagen, de servopomp werkte niet, enz. Er bleek een conflict te zijn tussen oude en nieuwe software. Pas op het allerlaatste moment werd dit euvel verholpen, maar daar ging mijn ‘zen-moment’.

Ik zette toch nog een redelijke tijd neer, maar in een merkencup van dit niveau sta je daarmee zo goed als achteraan op de grid.

Ik nam een goede start, ondanks het feit dat dit voor mij ook de eerste maal was met die auto. Ik lag lang derde in de Pro-Am klasse, maar verloor wat tijd tijdens een inhaalmanoeuvre en viel een plaatsje terug. Toch was het, gezien de omstandigheden, een mooie wedstrijd.

Tijdens race 2 zou het nog een stuk beter moeten gegaan zijn, ware het niet dat mijn koppeling slipte tijdens de start en ik ook nog op de rem moest voor een zware crash die vlak voor mij gebeurde. Toch kon ik een podiumplaats in de wacht slepen nadat iemand een straf kreeg wegens inhalen onder geel. Dus, gezien de uitzonderlijke omstandigheden, was het zo slecht nog niet.

De nieuwe 992 is een heel bijzondere auto, maar het vraagt heel veel testwerk om echt snel te kunnen gaan, waardoor de budgetten de pan uit rijzen. Er is dan ook bijna geen enkele deelnemer meer die met 100% sponsoring meerijdt. Het was wel fantastisch om er terug bij te zijn in de Porsche Carrera Cup, veruit het summum van de racerij in de Benelux, en de Vip van Porsche was meer dan geslaagd. Bekijk ook onze video op deze site.

Met de 24u van Zolder zijn we opnieuw van de partij. Noteer alvast 13 Augustus in uw agenda!

Met sportieve groeten,

Jürgen Van Hover

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: