Porsche Cup P4, pech in de 24u van Zolder.


Beste,

 

In de Porsche Cup werden we tijdens de Porsche Day 4de in de Porsche Cup Benelux.

 

In de gietende regen ging ik van P6 naar P3, maar ik kreeg toen contact met Dylan Derdaele die zijn start gemist had, waarbij ik net niet van de baan ging.

 

Met de 24 uren van Zolder hadden we ongelooflijke pech. Liggende in 5de positie, had een van onze piloten om zaterdag rond 22u een zware crash.

 

Achter een blinde bocht stond een BMW, die net tegen de muur was beland, dwars op de baan. De auto was pikzwart en er brandden, door de crash, geen koplampen meer. Philippe Richard, die zich tussen een groepje deelnemers bevond, zag de auto te laat, duwde op de rem, verloor de controle en knalde aan zeer hoge snelheid op de BMW. Beide piloten ok. Onze Porsche werd naar de pits getakeld en de jongens van team Speedlover slaagden erin om een zwaar gehavende auto in 4 uur tijd rijklaar te maken. Toen de auto weer de baan op ging, had hij echter panne door een aandrijfas die uit de versnellingsbak was gekomen. Het probleem bevond zich de andere kant van daar waar de schade was, maar dit is klassiek bij een zware impact. Na een uur werken konden we tot aan de finish probleemloos onze weg vervolgen. Was de crash niet gebeurd, dan zouden we 3de algemeen geëindigd zijn…

 

Na drie maanden voorbereiding was het Vip gebeuren in elk geval geslaagd. We waren dé eyecatcher van de paddock, dankzij de goede zorgen van Rent a Party, Ax’Amiel wijnen en champagne, SIVA catering, Virginie Claes, Fotostudio Picture This, Arthe Broadcast, en natuurlijk alle sponsors en hun gasten.

 

Met sportieve groeten,

 

Jürgen Van Hover

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: