Benelux Kampioen in de Sportscar CN klasse

21/10/2013

Afgelopen weekend werden we op het circuit van Assen Benelux Kampioen in de Sportscar CN klasse (250pk). Daarnaast werden we vice-kampioen in de Supercar Challenge Super Lights algemeen!!

 

Het spreekt voor zich dat we hier, na een alweer zeer bewogen seizoen, uitermate blij om zijn. Het is de eerste keer, na meer dan 20 jaar racen met vallen en opstaan, dat ik een kampioenschaps-titel in de wacht kan slepen. Autoracen is nu eenmaal een extreem moeilijke sport waar ontelbare factoren het feestje kunnen verknallen. Deze keer lukte het eindelijk wel.

 

Dit is natuurlijk in de eerste plaats te danken aan alle sponsors. Ook Norma Benelux (logistiek) in samenwerking met Blix Racing (preparatie) hebben prachtig werk afgeleverd. Het feit dat de Norma na elke race volledig uit elkaar ging heeft er zeker toe bijgedragen dat we geen enkel technisch probleem kenden, wat zeer uitzonderlijk is in de autosport. In tegenstelling tot de concurrentie hebben we niet de middelen gehad om de testen dus ik heb alles uit te kast moeten halen om er vooraan bij te zijn, vandaar dat dit resultaat extra veel betekenis heeft.

 

Ook de organisatororen van Supercar Challenge hebben prachtig werk afgeleverd, waar vele andere inrichters een voorbeeld kunnen aan nemen.

 

Voor volgend seizoen liggen alle opties open, maar de Porsche Benelux Challenge lijkt de meest logische stap. Sprintraces met gelijkwaardig materiaal (waar dus vooral de piloot het verschil maakt!), blijft voor mij prioritair. Wordt vervolgd.

 

Met sportieve groeten,

Jürgen Van Hover

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: