Raceverslag Porsche Carrera Cup Benelux Round 1 Spa WEC


Beste sponsors, autosportliefhebbers,

Afgelopen weekend was een ware rollercoaster.

In de 1ste vrije training reed ik de 4de tijd algemeen (36 auto’s) en de snelste tijd in de Porsche Carrera Cup Benelux, ik stond zelfs de eerste 15 minuten helemaal bovenaan in het klassement. In de tweede vrije training stond ik als 5de algemeen (dus Frans en Benelux) op de tabellen en als 2de in de Benelux. Achteraf bleek echter dat, toen we de auto op de vlakke vloer wilden zetten van de Porsche organisatie zelf om de wagenhoogte goed af te stellen (tijdens controles voor de minimumhoogte is het hun vloer die telt), moesten we abnormaal lang buiten wachten in de regen en in de kou, vooraleer het onze beurt was. Daardoor zakte de bandentemperatuur drastisch en dus ook de bandendruk, waardoor de auto lager stond. Dit gaf een foute meting in de wagenhoogte, waardoor we in de 2de vrije training veel onderstuur hadden. Hierdoor heb ik mijn tijd niet meer kunnen verbeteren en was het vertrouwen om meteen echt voluit te gaan tijdens de kwalificaties op het snelle circuit van Spa een beetje weg; ik kon niet echt dat extra stapje verder gaan op wat je eerder hebt opgebouwd. In de 1ste kwalificatie werd ik ook nog eens gehinderd in de chicane, wat meteen ook het begin van mijn 2de snelle ronde verknalde.

In de tweede kwalificatie voor race 2 ging het beter en zette ik een tijd neer van 2:23:5, wat 7 tienden sneller is dan vorig jaar. De rest zat natuurlijk ook niet stil en ik stond slechts 14de algemeen op de grid, wat nog maar eens het enorm hoge niveau van ons kampioenschap onderschrijft. In race 1 vertrok ik vanuit 17de positie. Ik kwam niet zo goed weg en verloor nog 3 plaatsen. Die pakte ik snel terug, maar tijdens het aanremmen van de haarspeldbocht week er een Franse rijder van zijn lijn af, raakte me waardoor ik spinde en hard tegen een voorligger aanknalde. Heb nog kunnen verder rijden maar kwam al laatste over de meet met een pak schade. In race 2, waarin we opnieuw op slicks vertrokken op een halfnatte en ijskoude baan, verging het ons een stuk beter. Na een mooie race ging ik als 4de over de meet in de Benelux, doch na een penalty van Derdaele, kon ik toch de beker van de 3de plaats in ontvangst nemen.

Zeker niet minder verdiend, want mijn rondetijden waren goed voor de top 6 algemeen en een mens mag ook eens geluk hebben. We zijn op de goede weg en over een kleine 2 weken staan we er terug in Zolder in het voorprogramma van het prestigieuze DTM!

Video zie bij video's.

Met sportieve groeten,

Jürgen Van Hover.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: