Podium in Le Mans!


Beste,

 

Op het 4 kilometer lange Bugatti-circuit van Le Mans werden we, in alweer avontuurlijke omstandigheden, mooi 3de in de Porsche Cup Benelux algemeen.

 

De Belgen hebben zoals voorspeld een zware nederlaag geleden tegen onze Franse collega’s, die het kronkelige circuit op hun duimpje kennen. Bovendien moest ik het stellen met slechts 1 vrije training van 40 minuten, tegenover de concurrenten die alles dubbel konden rijden omdat ze de auto niet delen met een andere piloot. In de tweede vrije training verbeterden de Benelux-rijders namelijk allemaal hun tijd, logisch op een piste die je niet kent, terwijl ik meteen werd doorverwezen naar de kwalificatie. Heel frustrerend en het is dan ook primordiaal om volgend jaar alleen te kunnen rijden, want zo blijft het vechten tegen de bierkaai.

 

Ik was dan ook heel tevreden dat ik, vertrekkende vanuit 6de positie in de Benelux, als 3de over de meet kon gaan. Dat ging echter niet vanzelf. Net voor de start van de race begon het, na een zomerse week, weliswaar te regenen. We stonden natuurlijk allemaal op slicks. De wedstrijdleiding liet ons veiligheidshalve 2 ronden achter te safetycar rijden om dan een vliegende start te nemen. Dit was de juiste beslissing want zelfs in de opwarmronde gleden er al auto’s van de baan. Tijdens de wedstrijd pakte ik twee Benelux concurrenten en verloor ik een plaats aan een snellere Franse rijder die achterop was geraakt. Het stopte vlak na de start al met regenen en de baan droogde snel op. Door een aanrijding van Dylan Derdeale wipte ik van 4 naar 3. Gezien het schrijnend gebrek aan testkilometers mochten we heel tevreden zijn met dit resultaat.

 

Met sportieve groeten,

 

Jürgen Van Hover

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: