Verslag Le Mans


Beste, 

 

Het raceweekend in Le Mans was de meest indrukwekkende ervaring ooit.

 

Op het 13,9 kilometer lange legendarische circuit, waar we bijna 290km/u haalden (we kregen allemaal een restrictor om te vermijden dat we in 6de versnelling in de toerenbegrenzer kwamen) reden we een mooie wedstrijd;  samen met maar liefst 60 collega’s uit de Franse en Britse Porsche Cup. Ik moest echter vertrekken vanuit een 9de plaats Benelux en een 38ste plaats algemeen. Dit kwam omdat ik gehinderd werd in mijn kwalificatieronde. Daar we om veiligheidsredenen verplicht waren om de race te starten met nieuwe banden, mochten we een extra set nieuwe banden monteren tijdens de kwalificatie. Ik heb dit niet gedaan, het stopt namelijk ergens. Ik had dus ook geen herkansing en dit heeft mij wel zo een 15 plaatsen gekost op de grid.

 

De race zelf begon met een crash waarbij 7 auto’s betrokken raakten. Gelukkig bleef ik gespaard van enig onheil. Dit was echter niet het geval in de eerste vrije training, waar ik aan hoge snelheid tegen een obstakel reed. Om te vermijden dat je de tracklimits overschrijdt, hadden ze er niet beter op gevonden om op bepaalde plaatsen een soort paaltje te zetten. Ik was de baan nog aan het leren kennen en ging per ongeluk van mijn lijn af waarbij ik het paaltje raakte aan hoge snelheid; resultaat: veel schade aan de auto en 20 minuten minder testkilometers, die natuurlijk broodnodig waren op het aartsmoeilijke en ook wel gevaarlijke tracé. Dit laatste zal je mij niet gauw horen zeggen. Het gaat zo hard daar, dat als je bijvoorbeeld ook maar denkt aan iets later te remmen, je meteen uit de bocht vliegt.

 

Terug naar de race. Ik kon enkele plaatsen goedmaken en had in de laatste ronde een mooi gevecht met Andlauer en Eastwood, twee van de snelste Porsche Cup rijders van de wereld die achteraan moesten vertrekken. In hun slipstream namen ze Dylan Derdaele mee die er op het laatste moment toch nog langs ging. Ik eindigde 5de in de Benelux en 26ste algemeen. Niet spectaculair, maar ik stond gewoon te ver naar achter op de startgrid.

 

Van de kwalificatie en de wedstrijd maak ik alweer een leuke video met commentaar over onder andere de vele uitdagende bochten op Le Mans.

 

Tot snel! 

 

Met sportieve groeten,

 

Jurgen Van Hover

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: