Spannende race in Zolder 29-06-2014

29/06/2014

Afgelopen weekend kenden we een uiterst spannend raceweekend.

In de endurance race van 50’ op zaterdag, die ik afwerkte met Carlo Rivas, eindigden we mooi derde.

Een twee plaats had erin gezeten maar Carlos schakelde met de gevoelige schakellepel per ongeluk in 1ste versnelling in de chicane (ik had in Zandvoort hetzelfde voor) waardoor hij spinde en veel tijd verloor. Jammer, want Carlos reed uitstekend op een nat parcours.

 

Mijn eigen sprintrace op zondag was een heel bijzondere race. Op een natte piste ging ik na twee ronden van de 5de naar de 1ste plaats en die kon ik, dikwijls met meerdere seconden voorsprong, vasthouden tot halverwege de wedstrijd. Toen had ik een blokkerend voorwiel in de remzone van de ‘eerste linkse’-bocht en ging ik net niet de zandbak in. Xavier Maassen en Dylan Derdaele passeerden mij en ik was verrast door de enorme ‘spray’ (opspattend water) en zag heel even de baan niet meer. Daardoor kon ook Jeffrey Van Hooydonk beslag leggen op de derde plaats. Ik ging dus uiteindelijk als 4de over de meet. Jammer, maar we hebben toch wel een heel mooie race gereden in extreem moeilijke omstandigheden.

 

We werken nu volop aan de montage van de video, die tal van mooie actiemomenten zal bevatten.

 

Nu donderdag testen we al in Zandvoort voor de race aldaar. Dus beide video’s zullen pas klaar zijn eind volgende week.

 

Het raceweekend werd ontsierd door een vrij zware crash van Sven Van Laere, die eveneens voor team Speedlover rijdt. Gelukkig bleek, na een onderzoek in het ziekenhuis, dat alles ok is.

 

Tot binnenkort!

 

Met sportieve groeten,

 

Jürgen Van Hover

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: