Raceverslag Porsche Cup 2018 Paul Ricard

Beste, Afgelopen weekend vonden de laatste 2 races plaats voor de Porsche Cup Benelux, samen met de Franse Porsche Cup; vuurwerk gegarandeerd dus op het gerenommeerd maar aarsmoeilijke circuit van Paul Ricard in Z-Frankrijk. Het was mijn laatste kans om een podiumplaats te halen na een moeilijk seizoen. In de vrije trainingen kwam ik niet verder dan een 29ste plaats algemeen. Reden: iedereen gebruikte zijn resterende jokerbanden. Je mag namelijk 8 jokerbanden (= extra nieuwe banden bovenop de maximum toegelaten 8 per raceweekend) gebruiken per seizoen en iedereen die nog jokerbanden over had, kocht nieuwe banden om een goede tijd neer te zetten en goed voorbereid te zijn op de kwalificaties, waar je sowieso met nieuwe banden vertrekt. Het aantal jokerbanden wordt volgend jaar uitgebreid tot 20… In de eerste kwalificatie kwam ik niet verder dan een 24ste tijd en een 9 tijd in de Benelux. De reden ontdekten we na de eerste race… zie verder. In de eerste ronde van race 1 pakte ik maar liefst 6 plaatsen maar moest die bijna allemaal opnieuw inleveren, want iedereen ging mij op de rechte stukken voorbij. Toen ik op de camerabeelden de bevestiging kreeg dat er iets niet klopte, haalde ik de ingenieurs van Porsche erbij. Aan de motor was niets mis, maar… de dempers stonden nog op de uitlaat! Bij Speedlover hebben ze een top-auto gekocht uit de Britse Porsche Cup, maar daar rijden ze met geluidsdempers. Dat is 15 pk minder en 15 kilo meer. In een merkencup waar je met meer dan 10 auto’s in 1 seconde zit, maakt dat natuurlijk veel verschil. Gelukkig waren de kwalificaties voor de 2 races opgesplitst en kreeg ik een kans om het goed te maken in de 2de kwalificatie op zondag. En dat deed ik ook. Ik reed 7 tienden sneller en ging 9 plaatsen omhoog op de startgrid. Jammer genoeg maakte ik een foutje in mijn snelste ronde. Dat kwam omdat ik net voor de snelle bocht ‘Signes’ nu wel naar de 6de versnelling kwam. Daardoor vergat ik terug te schakelen naar 5. Zo zie je maar welke gevolgen het kan hebben als je niet van in het begin met een auto rijdt die perfect in orde is. Dit koste mij een halve seconde en 5 plaatsen op de grid. Zo nam ik in race 2 de start vanuit een 15 de plaats algemeen en een 6de plaats Benelux. Ik nam alweer een kanonstart en pakte Dylan Derdaele in de eerste bocht. Voor de 4de bocht zat ik echter in de ‘file’ en hij pakte mij mooi terug. Toch kon ik het groepje voor mij goed volgen en schoof ik op naar de 12de plaats algemeen, na een safetycar-procedure waarbij er een vlak voor mij deelnemer over de kop ging. Ik lag op dat moment 5de in het kampioenschap. Enkele Fransmannen voor mij waren aan het vechten en plots ging er eentje naast de baan. Die kwam terug op de baan, pal op de ideale lijn en ik kon een aanrijding niet vermijden, einde race. De koerscommissarissen onderzochten het incident. Na uren wachten (er was veel gebeurd dat weekend) en het interviewen van beide piloten en het analyseren van onze onboard camerabeelden viel, het verdict: een race-incident, dus geen sanctie. Het was de eerste keer dat ik budget had om alle races te kunnen afwerken in de Porsche Cup. Dus het is allemaal niet negatief. Voor volgend seizoen ziet het er een pak beter uit. We maken een analyse van wat er dit jaar allemaal verkeerd gelopen is, want dit seizoen is uiteraard niet voor herhaling vatbaar. Er komt een nieuwe auto en een totaal andere werkwijze en teamstructuur, waarover meer een volgende keer. Binnenkort krijgen de sponsors een update over de vele marketingacties en top-events die op stapel staan. De spectaculaire video van de 2 races kan je bekijken bij 'Video' Tot snel!