Raceverslag Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Spa 1-3/05 2014

05/05/2014

Beste,

 

Afgelopen weekend was er eentje om snel te vergeten.

 

In de eerste race kwam het reeds in de eerste bocht tot een aanrijding, met een opgave als gevolg. Iemand miste zijn rempunt voor La Source, reed tegen een andere deelnemer aan en beiden vlogen in mijn flank. Het ventiel van de achterband was geraakt, alsook de radiator vooraan.

 

In race 2 behaalde teamgenoot Carlos Rivas bij de niet-pro’s in zijn sprintrace een mooie overwinning algemeen.

 

In race 3, met beide piloten, hadden we opnieuw pech. Al na één ronde diende Carlos de pits op te zoeken omdat de benzinevuldop was losgesprongen (!). We lagen op dat moment 2de en moesten als laatste weer aansluiten. Gelukkig kon ik, na een tweede pitstop met de pilotenwissel, van de 13de naar de 5de plaats terugkomen. In de eindfase van de wedstrijd strandde de auto van Maxime Soulet met een kapotte koppeling en zo eindigden we toch nog vierde.

 

Tegenover de top drie was ik toch nog een goede 2 seconden trager. Het niveau is zeer hoog en je komt natuurlijk terecht in een kampioenschap dat zijn tweede seizoen ingaat. Ook is de overgang van de Norma, die een totaal andere rijstijl vergt, niet evident. Er is dus nog werk aan de winkel. De volgende testdag is gepland op 29 mei in Zandvoort. De volgende race is op 7-9 juni, eveneens in Zandvoort.

 

In bijlage het zendschema voor televisie van de eerste meeting voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

 

We werken op dit moment aan onze video-reportage en ook onze nieuwe website is bijna klaar…

 

Tot binnenkort!

 

 

Met sportieve groeten,

Jürgen Van Hover

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: