In de kijker na mooie remonte - Porsche Cup Spa 24u 2018 voorprogramma


Beste,

In het voorprogramma van de 24u van Spa stond de Porsche Cup Benelux op het programma.

Tijdens een avontuurlijk weekend kregen we de nodige media-aandacht.

In de eerste vrije training, die op een halfnatte baan werd afgewerkt, zette ik de 4de tijd algemeen neer. Doch in de 2de vrije training kwam ik niet verder dan een 12de tijd door onverklaarbare weggliggingsproblemen. Achteraf zou blijken dat de schokdemper linksvoor geplooid was. Komt wel vaker voor.

Toen ik tijdens de aanvang van de kwalificaties de pits uitreed, brak er een aandrijfas. Ik heb dus in de 2 kwalificaties voor beide races geen tijd kunnen neerzetten. Zodoende diende ik 2 keer helemaal achteraan het veld te starten.

In race 1 maakte ik een spectaculaire remonte en kwam als 5de algemeen over de meet. Dit was de commentator van de race niet ontgaan, ook niet die van de live-streaming-reportage. Volgens de autosportmedia was ik ‘de man van de wedstrijd’ en de sponsors kwamen veel in beeld.

In race 2 kreeg ik nog meer aandacht, daar een mooie strijd voorin uitbleef. Verder dan een 8ste plaats kwam ik echter niet. Ik verloor teveel tijd achter enkele deelnemers waadoor het veld al te uitgerokken was. Maar 8ste was ook niet slecht natuurlijk, als je van de 20ste plaats moet starten.

Dus weer heel veel problemen gehad, alsof de duivel ermee gemoeid is dit jaar, maar toch met een positieve noot kunnen afsluiten. Achteraf werd onze auto in de Speedlover tent van de 24uren van Spa geplaatst, waar het team eveneens aan participeerde, en kreeg zo heel wat bekijks. Speedlover won overigens de 24u in de zijn klasse.

Videoreportage volgt. Zie bij ‘Video’.

Volgende race: 15-16 september in Zolder.

Met sportieve groeten,

Jürgen Van Hover

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: