Raceverslag Porsche Cup 2019 Round 4 Assen


 

Beste,

Afgelopen weekend hadden we het moeilijk op het circuit van Assen. We waren niet gaan testen en daarvan kregen we al snel de rekening. Toch maakten we snel vooruitgang maar tijdens de kwalificaties werd meermaals mijn snelste tijd afgenomen wegens het overschrijden van de tracklimits. Dit was haast bij iedereen het geval, maar mijn 2de snelste tijden werden ook afgenomen, waardoor ik slechts 9 en 10de stond op de grid In Assen zijn de tracklimits een enorm probleem. Het is niet normaal dat je tijdens de kwalificaties een tv-scherm vol met penalties te zien krijgt (zie foto).

Deze problematiek sleept op de meeste circuits al jaren aan, maar er wordt niets aan gedaan. In tegendeel, het wordt alleen maar erger. Als er geen fysieke grens is, dan werkt het systeem, namelijk sanctioneren als men over de witte lijn gaat, langs geen kanten. Heeft nooit gewerkt en zal nooit werken. Wanneer gaat ze dat eindelijk eens snappen??

Ik nam een kanonstart en won 3 plaatsen. In het geharrewar van de 1ste ronde moest ik deze echter terug afgeven. In Assen kan je bijna niet voorbijsteken en het duurde dan ook lang eer ik een plaatsje kon winnen, na een ‘mooie inhaalactie’, aldus de commentator. De wedstrijdleiding dacht er echter anders over en ik moest mijn plaats terug afstaan. Ik zou de tracklimits hebben overschreden, maar ik kon niet anders. Ik was totaal niet akkoord met deze beslissing en besloot, zwaar teleurgesteld, het voor bekeken te houden. Aan de 2de race deed ik dus niet mee. Ik wens als piloot niet zo behandeld te worden.

Volgende keer beter. De beelden uit de video spreken boekdelen.

Met sportieve groeten,

Jürgen Van Hover

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: