Porsche Cup Round 6. P5 na sterke kwalificatie.


Beste,

 

In het weekend van 9-10 oktober boekten we met onze nieuwe afstelling enorm veel vooruitgang op het circuit van Zandvoort. In de kwalificatie wonnen we maar liefst 1,2 seconden tegenover de vorige tijdtraining. Met 1:43:82 stonden nog steeds 5de, maar slechts op 2 tienden van Dylan Derdaele. Ik was dan ook heel blij dat we eindelijk progressie boeken, maar we staan nu pas op het niveau waar de concurrentie stond aan het begin van het race-seizoen.

 

Tijdens de race zaten we ook veel dichter bij de top drie, meestal zat er niet meer dan een halve seconde per ronde verschil op. Maar helaas was dat nog niet snel genoeg om ‘iets te forceren’. Weliswaar kon ik aanvankelijk profiteren van de lekke band van ex-kampioen Xavier Maassen, maar Yannick Hoogaars, rijdende voor het team van Derdaele, werd eveneens sneller en slaagde er na een spannende strijd in mij uit te remmen voor de chicane. Daar hij echter olie verloor, moest ik de strijd staken. Zo kwam ik alweer als 5de over de meet. Maar toch zijn we heel tevreden over het weekend, na een moeilijk seizoen. Video volgt.

 

Volgend seizoen zullen er meer deelnemers zijn in de Porsche Cup, maar er zal het een en ander moeten veranderen om op dit super hoge niveau te kunnen meedraaien. Er moet op alle races een data-analist aanwezig zijn en er zal veel meer getest moeten worden, net zoals de top-drie dat doet.

 

We weten dus weer wat doen deze winter.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: