Supercar Challenge Super Light-meeting in Spa

01/10/2013

Afgelopen weekend werden we met onze Norma eerste in de CN klasse in het kader van de Supercar Challenge Super Light-meeting in Spa.

 

In de kwalificatie ging het reeds goed met een tijd van 2:26:6, maar liefst 3,4 seconden sneller dan de snelste tijd tijdens de vorige race in Spa. Dit had alles te maken met een correcte rembalans en het oplossen van het terugschakelprobleem. Hierdoor kon ik deze keer het volle potentieel van de Norma benutten, daar ik nu meer grip had op de buitenste wielen tijdens het insturen. Met onze tijden leunden we heel dicht aan bij de snelle fabrieksteams uit de Euro Speed Series (die te gast waren) en ook bij de 2 Wolf auto's van Bas Koeten Racing; onze grootste concurrenten in het kampioenschap.

 

Net voor de race begon het zachtjes te regenen en dienden we op de startgrid regenbanden te monteren. De Wolf auto's beschikten over intermediate banden, wat de beste keuze was, reeds bij het begin van de race. Wij moesten het met full wets stellen, wat ok was voor de eerste helft van de race, maar naarmate de piste droger werd liep de temperatuur hoog op. Dit zorgde voor verrassingen onder andere op de Raidillon. Gelukkig had ik, na een goede start, voldoende voorsprong opgebouwd op de Wolfs, waarvan er eentje al technische problemen had in de opwarmronde.

 

Het was voor mij de eerste keer dat ik met de Norma in de regen reed. Ik was dan ook blij toen de race werd afgevlagd en ik als 1ste in de CN-klasse over de meet ging en als 3de algemeen! Een mooie prestatie van Norma Benelux en Blix Racing, zeker met onze 'oude' Norma uit 2010 t.o.v. het topmaterieel van de concurrentie, die er tevens al 10-tallen testdagen opzitten heeft tegenover exact 0 testdagen bij ons.

 

 

Met sportieve groeten,

Jürgen Van Hover

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: