Masters: P3 in 'Zwembad Zandvoort' 06-07-2014


Beste,

 

Afgelopen weekend werd ik 5de in de sprintrace voor de Porsche Cup Benelux, dit na een moeilijke wedstrijd waarbij het begon te regenen nadat we op slicks (droogweerbanden) waren gestart.

 

In de kwalificatie zette ik een matige 5de tijd neer, daar ik een snelle deelnemer volgde die achteraf een motorprobleem (klein vermogenverlies) bleek te hebben.

 

Tijdens de start kon ik Dylan Derdaele uitremmen in de Tarzanbocht, maar die pakte mij drie bochten verder langs de buitenkant terug toen ik eventjes gehinderd werd door de auto voor mij. Bij dit manoeuvre verloor ik wat tijd waardoor ik uit de slipstream geraakte van Dylan en de aansluiting eventjes verloor. Ik kwam terug dichterbij maar toen begon het te regenen en reed iedereen op safe (in zoverre dat mogelijk is met slicks op een natte baan) en veranderde er niets meer aan de volgorde.

 

In de endurace race met Carlos Rivas had een tweede plaats er alweer in gezeten, maar Carlos, die de start nam in zeer moeilijke weersomstandigheden, vloog door de zandbak, waardoor de achterbumper werd losgerukt en we een plaats verloren. Toen ik het stuur overnam werd ik geconfronteerd met een leeglopende achterband. Gelukkig kon ik op de baan blijven en gingen we toch nog als derde over de meet. We pakten dus netjes weer punten voor het kampioenschap, in tegenstellig tot de duo’s Wauters/Van Hooydonk die in de zandbak belandden en Van Splunteren/Bertram die tot opgave gedwongen werden door een kapotte V-riem (die de waterpomp aandrijft).

 

Volgende race: 24 uren van Zolder op 30 augustus. Volgende race Porsche Cup: 20-21 september Zolder.

 

Met sportieve groeten,

 

Jürgen Van Hover

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: