Raceverslag Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Zandvoort 06-09/03 2014


Knap 3de in Zandvoort!

 

Beste,

 

Op het circuit van Zandvoort vond afgelopen weekend Round 2 plaats van de Porsche Benelux Cup.

 

Tijdens de kwalificatie zette ik een 3de tijd neer. We boekten dus aanzienlijke vooruitgang tegenover Spa.

 

In de sprintrace werd ik 3de, na een spannend duel met Max Van Splunteren en Jeffry Van Hooydonk.

 

In de endurance race van 50’ echter, vielen we terug van de 1ste naar de 4de plaats door bandenproblemen. Door een verkeerde interpretatie van het reglement door de teamleiding, monteerden we tijdens de pitstop geen 2 nieuwe linkerbanden. Toen de teammanager dit door had, was het al te laat want er waren geen nieuwe banden opgetrokken. Door de extreem hoge temperaturen, sleten de banden nog veel sneller dan anders. Dit had zware gevolgen:  de auto werd tijdens mijn stint zo goed als onbestuurbaar en ik ging bijna zwaar van de baan bij het uitkomen van de snelle bocht ‘Bosuit’. Ik verloor plaats na plaats en we moesten ons tevreden stellen met een verdienstelijke 4de plaats.

 

Al bij al geen slecht weekend. Er is echter nog werk aan de winkel. Een race- Porsche is een fantastische machine, maar vraagt een zeer specifieke rijstijl, zeker in Zandvoort. Onze testdag aldaar was in het honderd gelopen door slecht weer en dus moesten we het doen met slechts het uurtje vrije training voor de race.

 

Onze volgende testdag is gepland op 19 juni in Zolder, onder begeleiding van data-analist en top-piloot Vincent Van der Valk. We blijven dus niet bij de pakken zitten.

 

Prachtige videreportage en tv-uitzendschema volgen…

 

Volgende race: 28/29 juni Zolder.

 

Jürgen Van Hover

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
E-mailadres: